112 groengasauto’s aangeschaft met subsidie van de Stadsregio

09/07/2014

Met de subsidieregeling van de Stadsregio Arnhem Nijmegen zijn 112 voertuigen op groen gas aangeschaft. De regeling is op 1 juli gesloten.

Duurzame brandstofvisie

Op 30 juni 2014 heeft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu de Duurzame Brandstofvisie voor de periode tot 2050 in ontvangst genomen.

De Visie beschrijft de smart mix van elektrisch rijden, hernieuwbaar gas en duurzame biobrandstoffen en efficiency van motoren. Dit sluit mooi aan bij de mixed strategy van de Groene Hub. De Groene Hub zet zich in voor rijden op groen gas en LNG, elektrisch rijden en rijden op waterstof.

Groen gas

Uit de brandstofvisie blijkt dat hernieuwbaar gas tot 2030 met een aandeel van 20% kan bijdragen aan de CO2-doelstelling van de overheid. Daarvoor is wel een toename van het aantal personenauto’s, bestelauto’s en lichte vrachtauto’s op gas noodzakelijk. Met de subsidieregeling voor voertuigen op groen gas heeft de Stadsregio bijgedragen aan een groei van het aantal aardgasvoertuigen in de regio Arnhem Nijmegen.