30 september 2014: Eindevenement “LNG Rijn & Waal”

11/08/2014

Op 30 september 2014 vindt het eindevenement van het project “LNG an Rhein und Waal” plaats. In dit grensoverschrijdende project onderzoeken projectpartners uit Nederland en Nordrhein Westfalen het potentieel voor gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) in zwaar wegtransport en scheepvaart.

Op het eindevenement worden de resultaten van de studie voor zowel de binnenscheepvaart als het zwaar wegtransport gepresenteerd. Dit evenement zal tegelijkertijd dienen als startpunt voor nieuwe vervolgprojecten en biedt daarom ook mogelijkheid tot project-matchmaking.

Vergeleken met gebruikelijke dieselbrandstoffen kan gebruik van LNG kosten besparen en biedt het bovendien aanzienlijke voordelen voor klimaat- en milieubescherming.  Naast de uitrol van een Duits-Nederlands netwerk zijn de economische effecten van de invoering van LNG als nieuwe brandstof geanalyseerd.  De studie moet ook aantonen in hoeverre de opbouw van een LNG infrastructuur noodzakelijk is en hoe deze effectief te gebruiken is.

Datum:           30 September 2014,

Tijd:                14.00 – 17.00 uur
:                       Indien gewenst kunt u aansluitend gratis bezoek brengen aan de beurs:
:                       SHIPPING-TECHNICS-LOGISTICS-KALKAR 2014

Locatie:          Wunderland Kalkar
:                       Griether Straße 110-120
:                       47546 Kalkar, Duitsland.

Kosten:           De workshop is gratis, inclusief toegangskaart voor de beurs.

Aanmelden:   U kunt zich hier aanmelden voor dit evenement

Taal:               Engels.

 

Het project “LNG Rijn & Waal” is een initiatief van de Stichting Energy Valley (lead-partner), de stadsregio Arnhem-Nijmegen, het Ontwikkelingscentrum voor Scheepstechniek en Transportsystemen van de universiteit Duisberg-Essen (DST) en de EnergieAgentur NRW. Co-financiering van het project komt uit het INTERREG IV-A programma van de Euregio Rijn-Waal