Nieuwe proef met rijden op waterstof in Arnhem

07/11/2014

Arnhem krijgt een nieuw vulpunt voor waterstof. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor 850.000 euro uitgetrokken. Arnhem was de eerste stad in Nederland met een openbaar vulpunt voor waterstof. Het nieuwe vulpunt wordt ingezet voor een proef met 2 waterstofbussen in de regio Arnhem Nijmegen. Ook andere voertuigen kunnen hier waterstof tanken.

Tien bussen op waterstof

In totaal trekt staatssecretaris Mansveld 4,25 miljoen euro uit voor waterstof. Daarmee komen er volgend jaar in stedelijke gebieden tien nieuwe bussen bij die rijden op deze milieuvriendelijke brandstof. Bij verbranding wordt waterstof omgezet voor de elektrische aandrijving, waardoor alleen schone waterdamp wordt uitgestoten. Stadsregio’s Rotterdam, Arnhem-Nijmegen, Eindhoven en de provincies Groningen en Zuid-Holland krijgen elk 850 duizend euro.

Vier vulpunten

De investering zorgt ook dat het aantal locaties waar waterstof kan worden getankt wordt uitgebreid. Naast het bestaande vulpunt in Helmond en het onlangs geopende tankstation in Rhoon, komen er in Arnhem en Groningen ook nieuwe vulstations voor waterstof.