OV-bussen in Augsburg 100% op groen gas

20/01/2015

In Augsburg (D) rijden de bussen, net als in de stadsregio Arnhem Nijmegen, op aardgas. Via certificaten is dit vergroend tot 100% groen gas, dat geproduceerd wordt door de afvalverwerking van Augsburg. De “Stadtwerke Augsburg” hebben voor dit initiatief in 2012 de Mobiliteitspreis van de ADAC (de Duitse ANWB) ontvangen.

Augsburg is in 1995 gestart met het project en sinds 2010 rijden er geen dieselbussen meer in de stad. De Augsburgse autoriteiten zijn zeer tevreden met de busvloot op groen gas, die bestaat uit 22 solobussen en 71 gelede bussen van MAN. Daarnaast rijdt 75% van de facilitaire voertuigen van Stadtwerke Augsburg op groen gas.

Ook naast de bussen vindt ondertussen veel ontwikkeling plaats, zoals taxi’s en logistiek vervoer op groen gas. Het initiatief met de OV-bussen heeft hiervoor als vliegwiel gefungeerd.