Vlamingen leren van ‘groen’ OV in Arnhem-Nijmegen

11/05/2015

Vorige week bezocht een Vlaamse delegatie met daarin onder meer de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen en de coöperatie Green On Wheels uit Ieper de regio Nijmegen. Zij kwamen een kijkje nemen bij de afvalenergiecentrale ARN en busmaatschappij Hermes. De Vlamingen wilden meer leren over de manier waarop hier biogas wordt geproduceerd en gebruikt voor ‘groen’ vervoer.

‘Groenste OV-concessie van Nederland

De gemeente Nijmegen stelt samen met de regiogemeenten hoge eisen aan zo groen mogelijk openbaar vervoer. In de regio Arnhem-Nijmegen rijden zelfs de ‘groenste’ bussen van Nederland. Deze bussen zorgen ervoor dat er 31.000 ton CO2 minder de lucht in gaat in Nijmegen en omgeving. Ter vergelijk: de CO2-uitstoot per reizigerskilometer is maar 5 procent van de nummer twee op de lijst van schoonste bussen (Den Haag). In de Stadsregio Arnhem Nijmegen rijden de 218 OV-bussen op groengas, gemaakt van het ingezameld GFT uit de regio.

Belgische televisie

Het Belgische nationale VRT-journaal was erbij om verslag te doen van het bezoek van de Vlaamse delegatie in Nijmegen.