Uitnodiging: Event bouwen aan groene ketens op 7 okt 2015

01/09/2015

Wij nodigen u graag uit voor ‘Bouwen aan groene ketens’,  op 7 oktober 2015 in het Honig Complex te Nijmegen. Laat u informeren en uitdagen over de betekenis van circulaire economie voor de regio. Krijg inspiratie en inzicht van ondernemers, wetenschappers en bestuurders. Pak deze kans tot netwerken en werk mee aan de economie van de toekomst voor de regio. Meld u snel aan, want vol = vol!

Werken aan een economie die toekomstbestendig is en banen schept, dat is de uitdaging. Waarin ondernemers kunnen besparen op kosten en minder risico’s lopen. Een economie die samenwerking in de regio stimuleert én de regio minder afhankelijk maakt. Die innovatie stimuleert en bovendien duurzaamheid bevordert. Dat kan met een circulaire economie.

De Groene Hub

Tijdens ‘Bouwen aan Ketens’, dat plaatsvindt in de GreenTech Week 7 oktober a.s. in de Honig bundelt De Groene Hub, een regionaal samenwerkingsverband in de Stadsregio dat werkt aan biobased economy, innovatie en duurzame mobiliteit, alle initiatieven op dit gebied in de regio. ‘Bouwen aan ketens’ is de start voor nieuwe samenwerkingsverbanden voor de toekomst. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

Sprekers zijn onder meer duurzame ondernemer Annemarie Rakhost en Dr. Ton Bastein, opsteller van het TNO-rapport over circulaire economie. Daarnaast presenteren ondernemers, wetenschappers en bestuurders u hoe zij op dit moment werken aan een circulaire economie. De ochtend wordt geopend door Michiel Scheffer, gedeputeerde Provincie Gelderland en afgesloten door Harriët Tiemens, Wethouder Duurzaamheid Nijmegen. Download het programma.

Regionaal onderzoek

‘Bouwen aan groene ketens’ geeft bijvoorbeeld zicht op het onderzoek dat de Radboud Universiteit, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Wageningen Universiteit op dit moment uitvoeren. Zij brengen in kaart in hoeverre organisaties al bezig zijn met de circulaire economie en wat de kansen en belemmeringen zijn. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een sterkere regio dankzij circulaire economie.

Aanmelden

U wordt van harte uitgenodigd om mee te werken aan een transformatie: van de huidige lineaire naar een circulaire economie. Wilt u verzekerd zijn van een plaats tijdens dit event? Meld u dan uiterlijk 20 september aan. Toegang is gratis.

Netwerklunch

’Bouwen aan groene ketens’ wordt afgesloten met een netwerklunch, die u wordt aangeboden door De Groene Hub.

Datum: 7 oktober 2015
Locatie: Honig Complex, Nijmegen
Tijd: 08.30 – 13.00 uur

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via info@rncce.nl