Afvalmanagement

Sita Recycling verzorgt de inzameling, het transport en de verwerking van afval. Afval biedt kansen. Het bevat namelijk veel waardevolle grondstoffen die teruggewonnen kunnen worden. Door slim in te zamelen en duurzaam te verwerken wordt afval weer een grondstof voor een nieuw product. Het afvalverwerkingsbedrijf Sita richt zich met name op het verwerken van papier, hout, glas, kunststof en gevaarlijk afval. Sita Nederland maakt deel uit van het wereldwijde milieuconcern Suez Environnement.

Circulaire economie

Modern afvalmanagement draait om het sluiten van kringlopen van afvalstoffen en grondstoffen. Dat wordt op Innofase Duiven zichtbaar in praktijk gebracht. Sita speelt een belangrijke rol als leverancier van hernieuwbare grondstoffen aan collega-bedrijven op het industriegebied. Zoals Topell, dat van biomassa via het proces van torrefactie hernieuwbare biobrandstof maakt. Een reststroom gaat naar afvalverbrander AVR.

Schoon vervoer

Het bedrijf investeert in duurzaam transport en duurzame voertuigen. De vestiging van Sita op Innofase beschikt over 2 LNG-vrachtwagens. Ze worden ingezet voor de afvoer van afvalstromen van de afvalbrengstations in Arnhem naar Duiven. Door met schone wagens te rijden geeft het bedrijf inhoud aan duurzaam afvalmanagement in de gemeente Arnhem en de regio.

Resultaten

  • Recycling beperkt de inzet van primaire grond-, bouw- en brandstofffen
  • Minder uitstoot van CO2
  • Recycling levert een bijdrage aan het beheersen van de klimaatproblematiek

Contact Sita

SITA Recycling Services
Martin van Tuyl, regiodirecteur Oost
Roelofshoeveweg 41
6921 RH Duiven
T 026 319 64 00
I www.sita.nl

Projectupdate melden