Coöperatieve Combipakt UA

Het logistieke samenwerkingsproject Combipakt gaat leerlingenvervoer en zieken/zorgvervoer combineren met de bezorging van medicijnen en land- en tuinbouwproducten. Combipakt gaat in dit project samenwerken met Munckhof Taxi, de Maartensapotheek, Oregional, het ROC Logistiek en Wesseldijk Verkeerschool. Er vindt een 100% transitie plaats van diesel naar elektrisch vervoer.

Prijsvraag Groene Hub

Coöperatieve Combipakt UA was een van de winnende inzendingen op de prijsvraag Groene Hub. Het initiatief kreeg hiervoor een financiële impuls van € 120.000,–. Op 1 januari 2014 is het officieel van start gegaan. Eind 2014 moeten de resultaten zichtbaar zijn. De pilot wordt geacht voldoende levensvatbaar te zijn om daarna zelfstandig te draaien.

Combipakt

Combipakt is een initiatief van ondernemersvereniging TPN-West in Nijmegen. Sinds 2010 heeft dit bedrijventerrein een stadsranddepot. Hier worden goederen gebundeld en met schone voertuigen gedistribueerd, zowel de binnensteden in als uit. Door slim bundelen van losse pakketjes en pakketten reduceert het aantal gereden transportkilometers in en rond Nijmegen fors. Bovendien maakt Combipakt gebruik van schone voertuigen: de fiets, elektrische scooters en bakwagens, en vrachtwagens die rijden op dual fuel of CNG. Er zijn inmiddels al tientallen bedrijven en organisaties bij Combipakt aangesloten.

Contact

Harold van den Broek
Energieweg 25
6541 CW Nijmegen
T 06 44 82 78 25

Projectupdate melden