Hanzekade / Groene Gelderse Hub

Rotra gaat een eigen loskade aanleggen aan de IJssel bij Doesburg. Deze Hanzekade in combinatie met overslagpunt de Groene Gelderse Hub geeft bedrijven in de regio de kans goederen groener en kostenefficiënter te vervoeren. Het wordt een milieuvriendelijk alternatief voor het steeds meer vastlopende containervervoer over de weg. Afhankelijk van het type schip dat bij Rotra afmeert, kan 1 binnenvaartschip 30 tot 97 vrachtwagens vervangen. Daarmee levert de kade een grote bijdrage aan het ontlasten van de wegen en aan het verminderen van CO2-uitstoot.

Prijsvraag Groene Hub

De aanleg van de Hanzekade was een van de winnende inzendingen op de prijsvraag Groene Hub. Het initiatief kreeg hiervoor een financiële impuls van € 125.000,–. De aanbesteding voor de aanleg van de kade is achter de rug en de aannemer is in het voorjaar van 2014 aan de slag gegaan. De kade wordt een belangrijke schakel in het bundelen van goederenstromen van bedrijven in de regio.

Koninklijke Rotra leading logistics

Rotra heeft zijn roots in Doesburg en is in meer dan 100 jaar uitgegroeid tot een wereldwijd opererende expediteur voor goederen door de lucht, over zee, rivieren en land. Het familiebedrijf noemt zichzelf een one stop logistics shop: naast het vervoeren biedt het bedrijf ook alle mogelijke aanvullende logistieke diensten aan. Rotra voert al jaren actief een groen beleid. Verschillende vrachtwagens rijden op CNG en LNG, als eerste introduceerde het een LZV-vrachtwagen in Nederland en de nu aan te leggen loskade is een volgende stap. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor het vastlopende containervervoer per vrachtwagen.

Contact

Guus van Groningen
Verhuellweg 5
6894 AA Doesburg
T 0313 48 36 38
E info@rotra.nl
I www.rotra.nl

Facebook icoon

Projectupdate melden