Niet-thermische drooginstallatie voor biomassa

BioValor is de Europese licentiehouder van de gepatenteerde pulverizing air dryer-technologie (PAD). Deze techniek maakt energiezuinig en efficiënt drogen en malen van biomassa mogelijk. Het is een niet-thermisch droogproces en geschikt voor diverse natte reststromen van biomassa, zoals digestaat, hout, dierlijke mest en slib.

Biomassa verpulvert

Het drogen gebeurt via een mechanisch scheidingsproces met hoge luchtsnelheden en bij lage temperaturen. Tijdens dit proces verpulvert de biomassa, zodat het product homogeen wordt en direct bruikbaar is voor de volgende fase van verwerking. Bijvoorbeeld als biobrandstof of als grondstof voor de productie van kunstmest.

Energy Saving Technology

Het jonge bedrijf ontving in 2010 een Europese subsidie om het innovatieve proces verder te ontwikkelen en in lijn te brengen met Europese regelgeving. En met succes. Inmiddels heeft het bedrijf al diverse orders ontvangen uit binnen- en buitenland. Begin 2014 kreeg de PAD-technologie de status ‘Energy Saving Technology’ toegekend. Daardoor komt de technologie in aanmerking voor de EIA, de Dutch Energy investment deduction subsidy.

Resultaten

  • Meer stromen van biomassa worden ontsloten voor de biobased economy
  • De PAD-technologie bespaart tot 75% aan energie ten opzichte van de conventionele thermische droogtechniek
  • Het draagt bij aan vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
  • Kostbare mineralen worden hergebruikt

Contact

BioValor Europe BV
Ger Burgers, managing director
Jochen Görtzen, technical director
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
T +31 26 364 93 40
M info@biovalor-europe.com
I www.biovalor-europe.com

Projectupdate melden