Velocity Fietskoeriers

Velocity Fietskoeriers bezorgt kleine zendingen in de binnenstad met de fiets. Dit is niet alleen duurzamer, maar in de stedelijke gebieden is het ook sneller en goedkoper dan een autokoerier of bodedienst. Circa 400 klanten uit Nijmegen en omgeving maken gebruik van Velocity. Ruim 10 koeriers zijn dagelijks onderweg om alles op de juiste plek te krijgen.

Elektrische vrachtfiets

Velocity heeft sinds 2013 ook een elektrische vrachtfiets in gebruik met een laadvermogen van 2 m3 en 250 kg. Zij levert daarmee onder meer groentepakketten vanaf Biologische Tuinderij De Lijsterbes in Groesbeek naar klanten in heel Nijmegen en omgeving. De kracht van de vrachtfiets ligt in de distributie binnen een relatief klein gebied. Dan is de vrachtfiets een goede concurrent voor de bestelbus.

Resultaten

Sinds de start in 2002 hebben de fietskoeriers van Velocity al meer dan 1,1 miljoen fietskilometers afgelegd. Daarmee is meer dan 220.000 kg CO2-uitstoot bespaard. Fietskoeriers zorgen voor minder autobewegingen van en naar de binnenstad en ze zijn schoon, stil en goederen kunnen op elk moment van de dag geleverd worden.

Partners

Velocity Fietskoeriers werk nauw samen met Combipakt BV, het initiatief van ondernemersvereniging TPN-West in Nijmegen.

Contact

Rob Vousten
Gorterplaats 10A
6531 HZ Nijmegen
T 024 32 44 990
E nijmegen@velocity.nl
I http://www.velocity.nl/

Twitter icoon linkedin icoon Facebook icoon

 

Projectupdate melden