Waterstoftankstation H2 Wave

Het eerste openbare waterstoftankstation in Nederland heeft gedraaid aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. Inmiddels is de proef afgerond, maar het tankstation van ondernemer Van Steijn verhuist binnenkort naar een locatie direct tegenover industriepark Kleefse Waard, de broedplaats van bedrijven op het gebied van EMT en waterstoftechnologie. Daar zal opnieuw een waterstoftankstation gebouwd worden. Een van die bedrijven, HyGear, leverde het tankstation. Het werkt als een generator die aardgas of biogas omzet in zuivere waterstof. Het tanken van waterstof gaat snel, vergelijkbaar met het tanken op LPG.

Onderdeel van HyMove

Het waterstoftankstation is onderdeel van HyMove, een project om ervaring op te doen met het rijden op waterstof. Het aanbieden van een goede infrastructuur om waterstof te kunnen tanken is een voorwaarde om het rijden via deze aandrijvingstechniek mogelijk te maken. Nu kan het aantal voertuigen op waterstof opschalen.

Waterstof is veelbelovende techniek

De initiatiefnemers achter waterstof als brandstof zijn onder meer de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem en de stadsregio Arnhem Nijmegen. Zij vinden waterstof als brandstof een veelbelovende techniek om de uitstoot van CO2 en fijnstof te verminderen. De uitstoot van voertuigen op waterstof bestaat namelijk alleen uit waterdamp. Ook biedt het kansen voor de groene economie van Arnhem.

Resultaten

  • Bouwsteen in het aanleggen van een infrastructuur om waterstof te kunnen tanken
  • Aantal voertuigen op waterstof kan opschalen
  • Geografisch gunstige ligging bij Duitsland
  • Partners in het project doen ervaring op het gebied van techniek, regelgeving, gebruik en kostenbeheersing

Contact

Waterstoftankstation H2 Wave
Petra van Stijn, ondernemer
Westervoortsedijk 71, 6827 AV Arnhem
T 026 355 31 57
petra@vebevansteijn.nl
www.vebevansteijn.nl

Twitter icoon

Projectupdate melden